„Miracolul ambulant” care a lăsat doctorii fără cuvinte. „Nu am nicio idee despre cum s-a întâmplat”

de: Dumitrescu Andrei
04 11. 2022

Un bărbat a lăsat medicii perplecși după ce s-a trezit din comă cu talente artistice extraordinare pe care nu le-a mai avut niciodată – acum este tâmplar și modelist profesionist.

Moe Hunter, în vârstă de 38 de ani, a petrecut mai mult de o lună într-o comă, după ce a fost diagnosticat cu o formă rară de meningită bacteriană și tuberculoză în creier.

El s-a trezit după operația pe creier fără nicio amintire, dar în scurt timp i-a lăsat pe prietenii și familia sa uimiți când a început să manifeste un dar special pe care nu-l poseda până atunci.

Hunter a descoperit brusc că avea un nou fler creativ și un talent inexplicabil pentru desen, pictură și construcție de machete – în ciuda faptului că la școală era „un gunoi” la artă.

Și-a folosit noile abilități pentru a se lansa într-o carieră de tâmplar pe cont propriu și a început să construiască replici complexe de machete în mărime naturală din lumea televiziunii și a filmului.

Hunter, căsătorit și tată a unui copil, și-a vândut de atunci operele de artă și și-a expus creațiile uimitoare la evenimentele Comic-Con din întreaga țară.

Moe Hunter s-a trezit după operația pe creier fără nicio amintire, dar în scurt timp a dovedit adevărate abilități artistice

„Nu am nicio idee despre cum s-a întâmplat”

Hunter a dezvăluit că oamenii obișnuiau să râdă de lucrările sale de artă când era mai tânăr, înainte de incredibila sa transformare într-un artist talentat.

El a spus că profesioniștii din domeniul medical nu au putut explica cum s-a întâmplat, înainte ca neurologul său să-i spună: „Bucură-te de ea”.

Casa sa din Hereford este acum împodobită cu picturi, ilustrații și machete uimitoare – de la un R2-D2 în mărime naturală, Chappie și un AT-ST din Star Wars.

Hunter a declarat: „Înainte nu eram deloc creativ, de fapt, oamenii râdeau de desenele mele. Eram mai interesat de ieșirile în oraș, de fotbal și de jocurile pe calculator. Nici până în ziua de azi unora dintre membrii familiei mele nu le vine să creadă, sunt încă complet șocați. Este o nebunie, dar când am vorbit cu neurologul mi-a spus doar bucură-te și mi-a spus că sunt atât de multe lucruri despre creier pe care încă nu le pot descifra și că acesta este doar un fenomen.”

Bărbatul spune că nu își explică de ce s-a întâmplat asta și a precizat că doctorul său l-a denumit „un miracol ambulant”.

„Mă uit la toate lucrurile mele acum și mă gândesc nici într-un trilion de ani nu aș fi putut face asta. Nu am nicio idee despre cum s-a întâmplat. Doctorul meu a spus că am fost un miracol ambulant pentru că am reușit să mă recuperez atât de repede – dar când am început să arăt aceste noi talente artistice, au fost pur și simplu nedumeriți”, potrivit DailyMail.

„Îmi amintesc că primul lucru pe care l-am desenat după aceea a fost o schiță din Legenda lui Zelda, iar mama s-a întors spre mine și m-a întrebat: Când ai învățat să desenezi?”.

„Nu-mi amintesc nimic”

Hunter a fost lovit de o formă rară de meningită bacteriană și tuberculoză în creier, care l-a făcut să lupte pentru viață în 2004.

A fost ținut în comă în timp ce medicii au efectuat o operație vitală de salvare a vieții, instalând un șunt pentru a drena lichidul din creierul său.

Înainte de a fi diagnosticat, Hunter nu era interesat de meșteșuguri și nici nu avea vreo abilitate creativă notabilă.

Acum își canalizează noile talente descoperite ca tâmplar și a lucrat la replici realizate manual ale unor icoane din cultura populară.

Îi place să construiască lucruri și creează artă din filme, în special Star Wars, filme Marvel și jocuri video din MDF și materiale reciclate.

Hunter, care este originar din Birmingham, a adăugat: „Încă nu-mi pot spune cum a apărut tuberculoza. Se spune că oamenii nu pot visa în comă, dar eu știu ce am văzut în comă, a fost ca un vis și foarte viu. M-am trezit pe 13 octombrie 2004. Nu-mi amintesc nimic înainte de 2004 – totul mi-a fost relatat de familie și prieteni. După ce mi s-a dat această a doua șansă la viață și un nou talent, am vrut să profit la maximum de ea, așa că m-am angajat pe cont propriu ca tâmplar și am început să fac cutii de jucării.”